Exchange Server - Mailbox'a Yeni E-Posta Adresi Tanımlama

 

Merhaba. 

Şirketteki mail politikalarınız nedeniyle çalışan personellere ad.soyad@domain formatında e-posta adresleri tanımlanmış olabilir. Müdür, genel müdür gibi kritik görevleri olan çalışanlar için daha sade e-posta adresleri tanımlamanız talep edilebilir. Örneğimizde Sedat Vatancı kullanıcısına sedat[at]vatanci[dot]net e-posta adresini tanımlayacağız. 

ECP > recipients > mailboxes > (kullanıcıyı seç) > (edit) yolunu izleyerek mailbox özelliklerine erişip düzenlemeler yapabilirsiniz. 

Karşınıza gelen pencereden sol taraftan email address kısmına tıklayıp kullanıcı için tanımlanmış e-posta adreslerini görebilir ve yönetebilirsiniz. Üstteki + simgesine tıklayıp ilerleyin. 

SMTP seçeneği işaretliyken alt kısımdaki email address kısmına tanımlanmasını istediğiniz adresi yazıp OK butonuna tıklayınız. 

Biz şu anlık EUM (Exchange Unified Messaging) kullanmadığımızdan dolayı özelliği şimdilik anlatmayacağım. İlerleyen konularda EUM'un getirdiği yeniliklerden bahsedeceğim. 

NOT: Farklı bir domain tanımlamak isterseniz öncelikle ilgili domain'i accepted olarak eklemeniz gerekecek. 

Eğer primary mail adreslerinde değişiklik yapmak isterseniz "Automatically update email addresses based on the email address policy applied to this recipient" checkbox'ının işaretini kaldırın ve yeni eklediğiniz e-posta adresi seçiliyken edit simgesine tıklayıp Make this the reply address seçeneğini işaretleyin. 



Test için herhangi bir mailbox'ta login olup yeni tanımlanan adrese e-posta gönderebilirsiniz. Ben administrator üzerinden e-posta atacağım. 

Sedat Vatancı kullanıcısının hesabıyla login olup gelen e-posta'yı kontrol ediyorum. İşlem başarılı.

Yeni e-posta adresini primary olarak tanımladığım için login olan kullanıcının detaylarında bu e-posta adresi gözükmekte.

NOT: sedat.vatanci@vatanci.net adresine gönderilen e-posta'lar da başarıyla alınmaya devam edecektir.