Microsoft - Ucuz Lisans Mümkün Mü?
Microsoft Licensing Kategorisindeki Bir Yayını Okuyorsunuz
Merhaba.
İnternet'te 10-15 TL'ye orijinal Windows ve Office lisansları satılıyor. Bu yazıda, o ürünlerin ne kadar "orijinal" olduklarına değineceğim. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Kullandığınız Microsoft ürününün etkinleştirme işleminin başarıyla tamamlanmış olması, ilgili ürünü yasal olarak kullandığınız anlamına gelmiyor. Bir ürünün yasal kullanıcısı olduğunuzu ispatlayabilmeniz için elinizde ilgili ürünün faturasının bulunması gerekiyor.
Bugün, Windows 10 Pro'nun Microsoft Store üzerindeki resmi satış fiyatı 200$'dır. Oysa çeşitli İnternet sitelerinde aynı ürün çok daha ucuz fiyatlara satılıyor.
Çoğu satıcı ürünün OEM olduğunu öne sürerek ucuza sattıklarını söylüyorlar.
OEM ürünlerin bu kadar ucuza satılması mümkün değil. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak, yeni bir bilgisayar alırken içerisinde gelen Windows ürünü için de para ödüyorsunuz. Aslında bu ücretin bir kısmını bilgisayar üreticisine (kullanıcıya sağlanacak teknik destek için) bir kısmını da Microsoft'a (lisans ücreti olarak) ödüyorsunuz.
Anlaşılacağı üzere satılan her OEM lisansından da Microsoft para kazanıyor. Tahminen bu ücret Home sürümler için 70$, Pro sürümler için 100$ seviyelerinde. Bu duruma göre ürünü sıfır kârla satsalar bile En düşük Windows Pro lisansının 100$ olması gerekiyor.
Şimdi satılan o ürünlerden birini inceleyelim.
Ürünümüz; Microsoft Office 2016 ProPlus
Şayet Office 2016 ProPlus ürününü yetkili bir kanaldan satın almış olsaydık ürünün lisans bilgisi aşağıdaki gibi olacaktı.
Peki ucuz lisansımızın durumu ne bir de ona bakalım.
Her iki ürünün de License Name parametrelerini inceleyecek olursak, üstteki ürünün Office 2016 ProPlus Retail olduğu, alttaki ürünün ise Office 2016 ProPlus MSDN Retail olduğu yazmakta. Yani bizim ucuz lisansımız aslında MSDN üzerinden çekilmiş. Peki ama bize bu lisansı satanlar acaba bu lisansı nasıl elde ettiler? Acaba MSDN üyeliği olan şirketlerin bilgilerini ele geçirip anahtarları o hesaptan mı çektiler? Yoksa kendileri için MSDN üyeliği satın alarak kendi hesaplarındaki ürün anahtarlarını mı dışarıya satıyorlar? (İki seçeneğin de yasal olarak birbirinden farkı yok)
Peki ya Windows 10?
Alın size Windows 10 ucuz lisans gerçeği.
Görüldüğü üzere satıcının gönderdiği ürün anahtarı MAK'tır. Yani bu ürün anahtarında hiçbir yasal hakkınız yok, hatta suçlu durumdasınız. Yukarıda da yazdığım üzere kim bilir bu anahtarları hangi illegal yollardan elde ettiler acaba? Ayrıca bas bas bağırdıkları "Ya istediğiniz kadar format atın. Formattan sonra da size gönderilen anahtar ile ürününüzü etkinleştirebilirsiniz" laflarına da kanmayın. Aynı anahtarı kaç kişiye sattıklarını kendileri bile bilmiyorlar. Bu lisansların geçerlilik süreleri çok kısa olacaktır.
NET BİR ŞEKİLDE SÖYLÜYORUM.
İnternet'ten alacağınız 100$ altı Windows sürümlerinin tamamı ya VL MAK'tır ya da MSDN üzerinden dump edilmiş keylerdir. Boşu boşuna satın almayın. :)
"Biz OEM ürün satıyoruz, o yüzden ucuz" diye bir şeyin söylenmesi tamamen yalan. Peki gerçekten OEM ürün satışı yapanlar var mı?
Evet var. OEM ürün almaya karar verirseniz, satıcıdan ürünü kargo ile göndermesini isteyiniz. Dijital Lisans Anahtarı göndermelerine müsaade etmeyin. Ürün anahtarı sonuçta sisteme özel olmalı. Sisteminize özel olacak bir bilgiyi ürün satıcısı neden görsün ki?
OEM ürünlerin kapalı hali aşağıdaki gibidir.
Görüldüğü üzere ürün sadece bir zarftan ibaret. Ürün anahtarı ve ürün kurulumu için gereken dvd bu zarfın içerisinde.
"Retail ürün satın almak istiyorum" diyorsanız karşınıza 2 seçenek çıkıyor. Ürünü ya Microsoft Store üzerinden Dijital Lisans Anahtarı olarak, ya da bir bilgisayar mağazasından kutu ürün olarak satın alacaksınız.
Retail ürünler OEM'lere göre daha süslü. Çünkü bu ürünler kullanıcılara satılıyor. OEM ise bilgisayar üreticilerine satılıyor. Üreticilerin süslü ürünlere ihtiyacı yok. :)
Yazılım siparişlerinizi fiziksel olarak kargo ile gönderemeyen firmalardan alışveriş yapmayın. Çünkü ürünün yasal olmama ihtimali çok yüksek.
Gelelim Office 365'e...
Nedir bu Office 365 öncelikle onu açıklayalım.
Office 365 üyeliğiniz, size ait olan Microsoft hesabına bağlanır. Dünyanın neresinde olursanız olun, Microsoft hesabınızda oturum açtığınızda Office 365 üzerinde barındırdığınız tüm içeriklerinize erişirsiniz.
Office 365 bulut tabanlıdır. Word, Excel, PowerPoint, Outlook (...) uygulamalarını hiçbir özellik kısıtlaması olmadan İnternet tabanlı olarak kullanabilirsiniz.
Office 365'e üyeliğiniz devam ettiği sürece OneDrive'da 1 TB'lık depolama alanına sahip olursunuz.
İsterseniz Office uygulamarının en güncel sürümlerini bilgisayarınıza indirip yükleyebilirsiniz.
Office 365 üyeliğinizi yıllık olarak yenileyebilirsiniz. (Fiyatlandırma için tıklayın.)
Peki ucuz olan? Şimdi de ona gelelim.
Bu ürün aslında kurumsal bir seçenek. Adamlar ürünün kurumsal versiyonunu satın alıp üzerinde kullanıcılar oluşturarak bu kullanıcı hesaplarının satışını yapıyorlar. Normalde Office 365'i kullanırken kendinize ait olan Microsoft hesabınızı kullanırsınız. Burada öyle değil. Ürün satıcısının gönderdiği kullanıcı adını ve şifreyi kullanarak Office 365 kaynaklarına erişmeniz gerekiyor. (Örnek hesap: 6565@vip.of365.win şifresi: 123456) Bu ucuz seçeneğimizde mail adresi değişikliği, hesap adı değişikliği vs yok. Hesabınızın sadece şifresini değiştirebiliyorsunuz. Bu üründe yönetici hesabı her türlü Office 365 içeriğinize erişebilir, OneDrive'da barındırdığınız kişisel foto/videolarınızı görebilir ve yönetebilir. Ayrıca adamların servisinin ne kadar süre açık kalacağının garantisi yok. Yani güvenlik sıfır, yani güvenilmez, yani almayın sakın daha ne diyeyim! :D
Ucuz olan Office 365'ten örnek resimler:
Ek olarak, yine İnternet'te lisans sticker'larının satıldığına tanık oldum. Adamlar bunu da yaptılar sonunda :)
Bunların tamamı korsan üründür. Almayın, kullanmayın, kullandırmayın.
Her zaman orijinal Microsoft yazılımı isteyin. :)
N11'deki 80 Liralık Office 2019 Pro Yorumları:
YanıtlayınSilhttps://pasteboard.co/HPQ2EXE.png
Bence, ucuz lisansla ile ilgili, internet üzerindeki en doğru düzgün bilgi burası. Zaten almamaya karar vermiştim ama altını sağlam doldurmak istedim. Açıklama için teşekkürler.
YanıtlayınSilPc hocası video hazırlamıs https://www.youtube.com/watch?v=Ij_CZlKZz24
YanıtlayınSilMerhaba,
SilBence 'PC Hocanız'ın kafası biraz karışık. :))
bende böyle bir ucuz windows 10 lisansı aldım. yazdığınız kodların verdiği sonuçlar retail diyor. şimdi benim windowsum orjinalmi değilmi?
YanıtlayınSilYasal değil. Size o lisansı satan kişinin anahtarı nasıl elde ettiği hakkında bir fikriniz var mı?
SilO lisansların geçerlilik sürelerine itibar etmeyin. Muhtemelen bir süre sonra geçersiz kalacaklar.
developer lisansı olduğu için ucuzlar. developer lisansları 2 yıl geçerlidir ve tüm güncellemeleri alabilir. korsan değiller ;)
YanıtlayınSilSelamlar,
Sil1) MSDN üzerinden elde edinilen lisans anahtarları, sadece lisans sahibi tarafından kullanılabilir ve bir başkasına satılamaz.
2) MSDN dahil olmak üzere, MSDN'e bağlı (Dreamspark Student / Dreamspark Premium vb.) hesaplardan edinilen hiçbir ürün anahtarının geçerlilik süresi diye bir kavram söz konusu değildir.
Sağlıcakla kalın.
oem'lerde dsp oeı yazmasının nedeni nedir?
YanıtlayınSilSelamlar,
SilOEI = Original Equipment Installation,
DSP = Delivery Service Partners'ın kısaltılmış halidir.
Microsoft, küçük ölçekli sistem üreticilerine yukarıdaki zarf şeklindeki OEM'leri satmaktadır. Bu ürünlerin lisans etiketlerinde ve ürün dvd'sinde sistem üreticisinin adı/logosu bulunmaz.
Büyük firmalar (Dell/Lenovo vb.) Microsoft ile anlaşarak sadece lisans numaralarını satın alırlar ve bu lisansları ya cihazların Bios/SLIC tablosuna yazarlar, ya da bilgisayarın üzerine kendi logolarının da bulunduğu özel sticker hazırlatıp lisans numaralarını da bu etiketlerin üzerine yazarlar. Aynı durum ürün dvd'si için de geçerlidir.
Google'da "Dell Windows Recovery DVD", "Dell Windows OEM Sticker" gibi kelimeleri ararsanız, karşınıza konu ile ilgili güzel görseller çıkacaktır.
Bu arada ekleme yapayım;
SilOEM paketlerindeki 1pk yazısının anlamı ise, paket içierisinde sadece x86 ya da sadece x64 çekirdeğine sahip medyayı barındırmasından dolayı belirtilmektedir. Retail paketlerde hem x86 hem x64 medyalar bulunurken OEM'lerde sadece bu sürümlerden biri bulunmaktadır. Ayrıca 32 bitten 64 bite veya 64 bitten 32 bite geçiş desteklenmemektedir.
Merhaba. Bu volum lisans ile yada msdn retail office keyi ile etkinlestirilen pc bilgilerini msdn abonesi girebilirmi. Yada soyle diyim ben bu tur bir lisansla officeyi etkinlestirdim yada windowsu etkinlestirdim. Msdn abonesi kendi panelinden bu keyi şu ip nolu veya mac adresli pc kullaniyor olarak gorebiliyormu . Girebilirse yasallik disinda ayrica buyuk bir tehlikede bu olmazmi. Biz bu lisanlari kullanarak kendi guvenlik acigimizi yaratmis oluruz. He eger msdn abonesi keyinin nerede kullanildigini goruyorsa ne gibi sonuclari olur.
YanıtlayınSilMerhaba,
SilHayır. MSDN Retail'lerde, ürün lisanslarında böyle bir durum söz konusu değil. MSDN'de ilgili lisans üretildikten sonra hangi bilgisayarda kullanıldığına dair log kaydı tutulmamaktadır.
Volume'da ise sadece counter (sayaç) bilgisi tutulmaktadır. PC ya da kullanıcı bilgileri log altına alınmamaktadır.
ww.webtekno.com/microsoft-turkiye-ile-gorustuk-19-tl-ye-satilan-windows-10-lisanslari
YanıtlayınSilhttps://www.webtekno.com/microsoft-turkiye-ile-gorustuk-19-tl-ye-satilan-windows-10-lisanslari-yasal-degil-h64917.html
SilMS ile Aynı şeyleri söylüyoruz. Lisanslar çalıntı.
Merhabalar
YanıtlayınSil" ...Hayır. MSDN Retail'lerde, ürün lisanslarında böyle bir durum söz konusu değil. MSDN'de ilgili lisans üretildikten sonra hangi bilgisayarda kullanıldığına dair log kaydı tutulmamaktadır.
Volume'da ise sadece counter (sayaç) bilgisi tutulmaktadır. PC ya da kullanıcı bilgileri log altına alınmamaktadır. " yanıtınızı okudum.
Amacım sadece daha detaylı bilgi almak.
Hangi kaynağa dayanarak böyle bir yorumda bulundunuz ? (Bu bilgiye nasıl ulaştınız)
Lisansı birşekilde temin edip bize satan kişi ya da lisansın resmi sahibi , lisansı kim kullanıyor , nasıl kullanıyor erişebilir mi? (Retail/ msdn retail ürün lisanları için) .
Teşekkürler...
Selamlar,
SilBahsettiğim bilgi yönetici panelleriyle ilgili. Sadece üretilen lisanslar gösterilmekte. Bu lisansların kullanılıp kullanılmadığına ilişkin bilgi bulunmamaktadır.
Konunun illegal kısmına değinmeye gerek duymuyorum.
Merhabalar Sedat Bey,
YanıtlayınSilYaklaşık 6 aydır kullandığım cihazımın içerisinde bahsettiğiniz ucuz lisanlardan olduğunu öğrendim. Olayın yasal boyutundan dolayı lisansı hemen kaldırdım.
Bu konu ile ilgili bir kaç sorum olacak.
Microsoft Gizlilik Bildirimi'nde geçen
" Windows cihazınız kuruluşunuz (işvereniniz veya okul gibi) tarafından yönetiliyorsa verilerinize erişip onları işlemek ve cihaz ayarlarını (gizlilik ayarları dâhil), cihaz ilkelerini, yazılım güncelleştirmelerini, tarafımızca veya kuruluşça toplanan verileri veya cihazınızın farklı özelliklerini denetlemek üzere Microsoft veya başkaları tarafından sağlanan merkezi yönetim araçlarını kullanabilir. Kuruluşunuz ayrıca; etkileşimli verileriniz, tanılama verileriniz ve iletişim ile dosyalarınızın içeriği de dâhil olmak üzere bu cihazdaki verilerinize erişmek ve bunları işlemek için Microsoft veya başkaları tarafından sağlanan yönetim araçlarını kullanabilir. " metine göre,
EK olarak, " Kurumsal ve Geliştirici Ürünleri, Microsoft veya farklı gizlilik uygulamalarına sahip üçüncü tarafların diğer ürünlerini ve çevrimiçi hizmetlerini satın almanızı, kullanmanızı veya bunlara abone olmanızı sağlar. Bu diğer ürünler ve çevrimiçi hizmetler kendilerine özel gizlilik bildirimleri ve ilkeler tarafından yönetilir. "
- Kurumsal ve Geliştirici Ürünler, kendilerine özel gizlilik bildirimleri kullandıkları için MSDN üzerinden verilen lisanların kullanıcı hakkında herhangi bir veriye ulaşamadığını söylemek ne kadar doğrudur?
- Bu MSDN üzerinden elde edinilen lisans anahtarları kuruluş (işvereniniz veya okul gibi) yerine geçer mi?
Geçerse dosyalarımızın içeriğine de dâhil olmak üzere erişebilir mi?
- Sizce 6 aylık kullanımım için bilgilerimin çalınmış olabileceği konusunda endişelenmeli miyim?
Teşekkürler...
Selamlar,
SilVLSC kanalından dağıtılan lisansların (yani VL ürünlerin) lisans şartları ve VLSC panel hakkında çok detaylı bilgim yok. Windows'u kurarken size sistemin kişisel mi yoksa iş/okul ağı içerisinde mi kullanılacağını sorar. Kişisel kullanımda verileriniz paylaşılmaz.
Visual Studio Subscription'dan edinilen lisanslarda kullanıcı verilerinin paylaşımına ilişkin bir detay bulunmamaktadır.
ben kargo ıle zarf icinde gelen oem lısans almak ıstıyorum yasalmıdır yanı mıcrosofta para kazandırmıs olmak ıstıyorum bı sekılde tek bılgısayrda kullancagım ıcın evde retail lisans almak ıstemıyorum yanıtlarsan sevınırım
YanıtlayınSilSelamlar.
SilOEM ürün satın alabilirsiniz. Ücretini ödediğiniz ve faturasını bulundurduğunuz ürünlerin kullanımı yasaldır fakat bu tür OEM'lerde genellikle ürünü satan firmalar teknik destek vermemektedir. MS de OEM'ler için teknik destek sağlamadığından dolayı Windows ile alakalı bir sorun yaşadığınızda muhatap bulamama olasılığınız çok yüksek.
Yasal, örnek ürünler:
https://www.hepsiburada.com/microsoft-windows-10-home-turkce-64bit-oem-kw9-00119-p-BY51196
https://www.hepsiburada.com/microsoft-windows-10-pro-turkce-64bit-oem-fqc-08977-p-BY51192
hocam bu tür ve diğer sahte keyler ile server manager gibi programlar üzerinden vs. bilgisayarımıza erişim sağlayabilirler mi?
YanıtlayınSilbirde kms ile dicektim vs..
YanıtlayınSilMerhaba.
SilKMS toolkit'ler, Hacktool olarak geçtiği için Antivirüsler tarafından engellenir. Ayrıca bu tür araçlar sistem tarafında backdoor bırakarak (iyi niyetli!) Windows ve Office uygulamalarını her gün aktive ederek sayaçlarının 180 günde sabit kalmasını sağlarlar. Ben, bilgisayarıma ait sistem/lisans bilgilerinin dışarıya çıkmasına izin vermeyi istemem. Bu yüzden bu tür toolkit'leri hem yasal olmadığı için hem de backdoor bıraktığı için kullanmanızı önermem.
cmd üzerinden (slmgr vs..) microsoft'un verdiği veya internette bulduğumuz yada çakma satın aldığımız keyler ile etkinleştirirsek yine backdoor toolkit gibi zararlılar sistemimize girer mi, aslında bunu demek istemiştim. yada uzaktan bilgisayarımıza key'in asıl dağıtıcıları erişebilir mi?
YanıtlayınSilMerhaba.
SilKMS bilgilerini sisteme tanımlayarak yapılan etkinleştirme işleminde sadece sistem lisans bilgileriniz (yükleme kimliği, etkinleştirme kimliği, PID vb.) KMS ile paylaşılmış olur. Şu anda KMS'de bilinen bir sistem zafiyeti yok fakat ileride bununla ilgili bir güvenlik açığı ortaya çıkarsa tehlike oluşturabilir.
-
Sisteme lisans anahtarı girmekle kapıları açmış olmazsınız.
Retail key olarak satanlarda var bu konudaki yorumunuz nedir ?
YanıtlayınSilMerhaba.
SilWindows 10 / Microsoft Yazılım Lisans Koşulları der ki;
4 Devir. Yazılımı Almanya'da veya bu sitede (aka.ms/transfer) listelenen ülkelerden herhangi birinde aldıysanız bu bölümün hükümleri geçerli değildir ve bu durumda, yazılımın üçüncü bir kişiye devri ve yazılımı kullanım hakkı ilgili yasalara uygun olmalıdır.
a. Cihaza önceden yüklenmiş yazılım. Yazılımı bir cihaza önceden yüklenmiş olarak alırsanız (ve aynı zamanda, bir cihaz üzerine önceden yüklenmiş yazılımdan yükseltmiş olmanız durumunda), yazılımı kullanma lisansını doğrudan başka bir kullanıcıya ancak lisanslı cihazla birlikte devredebilirsiniz. Bu devir, yazılımı ve cihazla birlikte verilmişse, ürün anahtarını içeren orijinal Windows etiketini içermelidir. İzin verilen bir devir işleminden önce, diğer taraf, yazılımın devri ve kullanımı için bu anlaşmanın geçerli olduğunu kabul etmelidir.
b. Tek başına yazılım. Yazılımı tek başına bir yazılım olarak alırsanız (ve aynı zamanda, tek başına bir yazılım olarak alınmış yazılımdan yükseltmiş olmanız durumunda), yazılımı, size ait olan başka bir cihaza devredebilirsiniz. Eğer, (i) yazılımın ilk lisanslı kullanıcısıysanız ve (ii) yeni kullanıcı, bu anlaşmanın şartlarını kabul etmişse, yazılımı başkasına ait bir cihaza devredebilirsiniz. Yazılımı devretmek üzere almanıza izin verdiğimiz yedek kopyayı veya yazılımın geldiği medyayı kullanabilirsiniz. Yazılımı yeni bir cihaza her devrettiğinizde, önceki cihazdan kaldırmalısınız. Yazılımı, lisansı cihazlar arasında paylaştırmak amacıyla devredemezsiniz.
Yine de MS TR'yi aramakta fayda var. Daha önceden böyle bir işlem yapmadım :)
https://www.microsoft.com/tr-tr/contact.aspx
Selamlar, baştan sona sayfayı okudum. Verdiğiniz cevaplar için öncelikle çok teşekkür ederiz.
YanıtlayınSilhttps://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/windows-10-pro-64bit-fqc-08977-oem-turkce-kapali-kutu_pdp_579925833
https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/windows-10-home-turkce-64-bit-oem-dvd-lisans_pdp_594716276
Bu iki üründen birisini almayı düşünüyorum.
İlk sorum şu olacak, w10 pro'da kurumsal lisans yazıyor. Kurumsal lisans ve bireyselin farkı nedir tam olarak ?
Bunlar faturalı ve kutulu ürünler. Hali hazırda w10 yükledim ama etkin değil şuan. Bunu alsam kodu girsem yasal bir sorun yaşar mıyız ? Kutulu ve faturalı ama yine de güvenemiyorum.
Merhaba.
SilHome sürümleri şirket ortamında kullanamazsınız. Bu nedenle Pro'da kurumsal lisans diye belirtilmiş.
-
Home sürüm alırsanız, sizde Pro yüklü olduğundan dolayı lisansınızı tanımlayabilmeniz için bilgisayarınızı formatlayıp Home sürüm yüklemeniz gerekecek.
Kullandığınız işletim sisteminin Retail ya da OEM kanalda olması gerekiyor. VL ürün kurduysanız, bilgisayarınızı formatlamadan lisansı kabul etmesi için önce VL'den Retail'e geçiş yapmanız gerekiyor. Bununla ilgili komutlara baktım fakat bulamadım. Genellikle tool kullanarak bu geçişi yapıyorlar ama tool kullanımını önermiyorum.
Örnek bir "slmgr.vbs /dlv" komut çıktısı:
https://hizliresim.com/znRgId
-
Faturanız ve ürününüz sizde olduğu sürece ve lisans şartlarını kabul ettikten sonra her şey yasalara uygun. :)
şu an cmd komutuna dediğiniz şeyi yazdım.
SilVOLUME_KMSCLIENT channel yazıyor. daha altta ise ürün anahtarı kanalı : Volume:GVLK
Bunlar yazıyor. Ben bu bilgisayarı freedos aldım. Microsfotun kendi sitesinden windows indirip rufus yardımı ile kurdum. Baska bir siteden yüklemedim. Kms yazıyor. Bu sıkıntılı bir durum mu anlamadım. Ben crack falan bir şey yapmadım.
Yukarıda verdiğim linkten pro kutusunu alsam bu şekilde kullanmam mümkün değil mi ? Dvd okuyucum yok. Gelen cd yardımıyla kurmam imkansız. Bu konularda biraz cahilim lütfen mazur görünüz.
Verdiğiniz cevaplar için tekrar tekrar cok cok teşekkür ediyorum.
Merhaba.
SilOffice yükleyip onun için crack çalıştırmış olma ihtimaliniz var mı? :)
kms tool'lerinin çoğu hem Windows hem de Office sürümleri için kullanıldığından dolayı otomatik olarak KMS aktivasyonu yapmış olabilirsiniz.
slmgr.vbs /dlv komut çıktısının ekran görüntüsünü herhangi bir resim sunucu sitesine yükleyip resmin linkini buradan paylaşabilir misiniz?
Ayrıca Windows'u indirdiğiniz linki paylaşabilir misiniz?
VL ürün indirmiş olabilirsiniz.
Merhaba.
SilSistemi test ettim. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.
Bilgisayarınızı formatlamanıza gerek kalmayacak. Bu lisansı "W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX" muhtemelen kurulumda siz girdiniz. Bu yüzden GVLK olarak gözüküyor ama GVLK olarak gözüken sisteme farklı lisanslar girerek test ettim. Sorun çıkmadı :)
Windows 10 Pro'yu lisans girmeden kurduğumda slmgr.vbs /dlv çıktısı:
https://hizliresim.com/9D7tvH
Sisteme GVLK lisansını girdiğimde: (W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX)
https://hizliresim.com/oFxz1V
Sisteme OEM Key girdiğimde:
https://hizliresim.com/DIqCWy
OEM key ile sistemi etkinleştirdiğimde
https://hizliresim.com/AltLHL
Sisteme Retail key girdiğimde:
https://hizliresim.com/hrTbzp
Retail key ile sistemi etkinleştirdiğimde
https://hizliresim.com/GnFvZ7
Bu kadar uğraşmışsınız daha ne diyebilirim ki. Ne kadar teşekkür etsem az. Sağolun varolun.
SilBen windowsu yüklerken inanın hiç kod girmedim. Dediğim gibi office 2010 plus yükledim. ama bunda da hiç crack falan gibi bir şey yapmadım. ama bunu microsoftun sitesinden indirmediğime eminim. cok eskiden indirmiş olduğum hard diskimde duruyordu.oradan yükledim. İçinde de not defterinde bir kodum vardı. onu girdim. su an office aktifleştirildi görünüyor. Bunun da orjinalliğini test etmeye calıstım. Sizin bir baska yazınız var.oraya bakarak. Ne yaptımsa başaramadım.
Cok ugrastırdık sizi. Tekrar sağolun. Bu ucuz olan 280 lira gibi fiyatı olan cd li olarak gelende. diyelimki adamlar kendileri evde bu kutuyu yaptılar. Ki yapıyorlarmıs yukarıda belirtmişsiniz. Benim bilgilerime erişme imkanları olur mu ? :) ben de sordukca soruyorum. Sizin gibi bu işin pirini bulmusken.vaktiniz olur da cevaplarsanız cok sevinirim.
Allah ne muradınız varsa versin.
Merhaba.
SilTeşekkür ederim :)
Office 2010 için CMD'den şu komutlardan biri ile lisans durumunuzu öğrenebilirsiniz.
32 Bit için:
cscript "C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\OSPP.VBS" /dstatus
64 Bit için:
cscript "C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\OSPP.VBS" /dstatus
Windows'u satın alma konusunda şöyle bir çekincem var, OEM ürünlerin bantları çok kolay açılabiliyor. Yani satıcı isterse ürünü size göndermeden önce zarfı çok kolay bir şekilde açıp ürünün lisansını alabilir. Burada benim önerim, alışveriş yapacağınız firmanın puanının yüksek olmasına ve kurumsal bir bilgisayarcı olması gerektiğine dikkat edin. (Öyle bilindik bir yer olmasına gerek yok. Fiziksel olarak dükkanı olsun, vergi mükellefi bir yer olsun yeterli. Sorun çıkarsa karşınızda muhatap birilerini bulabilmelisiniz.)
Lisans anahtarları ile kişisel bilgilerinizin bir bağlantısı yoktur :)
Tekrar teşekkürler.Dediğiniz kodu yazınca calıstı.
Silhttps://hizliresim.com/IdgzvD
Sanırım sorun yok.
Bulunduğum yer küçük bir yer. Fiziki bir dükkan bulmam imkansız o yüzden.Büyük bir siteden yüksek fiyatlı bir ürünle bu işi çözeceğim.
İyi çalışmalar.
Merhaba.
SilOffice lisansınız MAK olarak gözüküyor. Bu lisans türü kurumsal çözümler için kullanılmakta.
https://www.vatanci.net/2015/09/urun-lisanslama-mak-ve-kms-kavramlar.html