Exchange Server - Accepted Domains Kullanımı

 

Merhaba. 

Accepted Domain; yönetilebilirliği sizin kontrolünüzde olan alan adlarının Exchange Server'a tanımlanması için kullanılır. 

Örneğimizde vatanci.net Domain'ini Accepted Domain olarak ekleyeceğiz. 

Bu işlem için ECP'de mail flow > accepted domains ekranına gelip + butonuna tıklayın. 

Karşınıza 3 seçenek çıkacak. Accepted Domain türlerini açıklayacak olursak;

Authoritive: Domain size aitse ve Domain'e ilişkin tüm mail alışverişi  şu anda panelinde bulunduğunuz Exchange Server tarafından sağlanacaksa bu seçenek kullanılır. 

Internal Relay:  Örneğin farklı Forest'lar altında çalışan Domain / Exchange Server'lar olduğunu düşünelim. Eğer bu Exchange Server'lar arasında senkronize bağlantılar kurmak istiyorsanız öncelikle Forest yapılarını birbiri arasında senkronize eden bir sistem kurmalısınız.  Bu işlem için Identity Integration Feature Pack'i ya da Microsoft Identity Integration Server'ı kullanabilirsiniz. Altyapı için gereken ortamın hazırlığını tamamladıktan sonra Internal Relay Domain ile Edge Transport Server'lar arasında bağlantı oluşturabilirsiniz. Bu yapı sağlıklı olarak çalıştırıldığında Exchange Server'lar arasında Directory üzerinden karşı Server'da bulunan kullanıcı maillbox'ları çözümlenebilir olacaktır. Ayrıca Exchange Server'lar arasında bağlantı bulunduğundan dolayı Forest'lar arasında mail alışverişi mümkün hale gelmiş olacaktır. 

External Relay: Eğer mailbox'lar ve kişiler Exchange Server'ın dışında, farklı bir üreticinin sunucu yazılımında tutuluyorsa kullanılır. Bu seçenekte mail'ler Edge Transport Server üzerinden aktarılır. Harici sunucuya ulaşan mail'ler Exchange Server'a yönlendirilecek şekilde yapılandırma oluşturulur. Exchange Server, oluşturduğunuz External Relay Domain'den yönlendirilen mail'leri kabul eder ve Exchange'de yapılandırdığınız SMTP Send Connector aracılığıyla mail yönlendirilir. Detaylı içerik

Biz bu örnekte Authoritive seçeneği ile ilerleyeceğiz. 

Domain'imizi ekledikten sonra yeni bir email address policy tanımlayıp mevcut Mailbox'larınız için otomatik olarak mail adresleri oluşturabilirsiniz.

Email address policy oluşturma konusunu daha önceden anlattığım için bu aşamayı sadece görseller ile geçeceğim. 


Select an accepted domain kısmından poliçeyi oluşturmak istediğiniz Domain'i seçin.

Run this policy in this sequence with other policies ayarını (öncelik) 1 olarak belirleyin. 



Recipients > mailboxes ekranına gelip içeriği yenileyin.