Microsoft Uygulamaları - Lisans Durumlarını Öğrenme

Merhaba. 
Şu anda kullanmakta olduğum bilgisayarda Windows 10 Pro ve Office 365 yüklü olduğundan dolayı ekran çıktıları bu sistemden alınmıştır fakat sorgulama işlemleri için geçerli olan komutlar Windows 7 / Office 2010 ve üzeri tüm yazılımlar için aynıdır.

Windows İçin Lisans Durumu Sorgulama:

Kullandığınız Windows 10 işletim sisteminin lisanslı olup olmadığını anlamanın en kolay yolu aktivasyon durumunu incelemekten geçiyor. 

Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme kısmında Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi ya da Windows dijital bir lisans ile etkinleştirildi yazıyorsa sisteminiz legal bir kopyadır.
Windows Yazılım Lisansı Yönetim Aracı isimli scripti kullanarak sisteminizin lisans durumu hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

slmgr.vbs için en çok kullanılan parametreler:

/xpr : Lisansınızın geçerlilik durumunun sona erme tarihini görüntüler.  

slmgr.vbs /xpr komutunun sonucu Makine kalıcı olarak etkinleştirildi ise, kullandığınız işletim sistemi lisanslıdır. 

/dli : Lisans bilgisini görüntüler. 

slmgr.vbs /dli komutu ile kullandığınız işletim sisteminin sürümünü, hangi lisans kanalında bulunduğunuzu, lisans anahtarınızın son 5 karakterini ve lisans durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. 

/dlv : Lisans bilgisini ayrıntılı olarak görüntüler. 

slmgr.vbs /dlv komutu ile lisans durumunuzun tüm detaylarını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca KMS ile etkinleştirilmiş sistemlerde kalan gün sayısını bu ekrandan öğrenebilirsiniz.
Windows Yazılım Lisansı Yönetim Aracının tüm parametrelerini görüntülemek için slmgr.vbs komutunu parametresiz olarak çalıştırınız. 

MS Office İçin Lisans Durumu Sorgulama:

Microsoft, Office için de benzer bir script geliştirmiştir.
C:\Program Files\Microsoft Office\Office16 dizininde bulunan ospp.vbs isimli script ile MSO'nun lisans durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. (dizin, yüklü olan Office sürümünüze ve mimariye göre değişiklik gösterebilir.)
Aşağıda, Project Pro 2019 ve Office 365 ProPlus'ı kapsayan örnek bir ekran görüntüsü paylaşılmıştır. 
Scriptin alabildiği tüm parametreleri görebilmek için ospp.vbs'yi parametresiz çalıştırınız.