Exchange Server - IMAP Servisinin Kullanımı



Merhaba. 

Bu konuda Client'larımız için IMAP servisini nasıl aktif edip kullanabileceğimizi inceleyeceğiz. 

Öncelikle Exchange Admin Center'a erişip ayarlarımızı kontrol edelim.

ECP > Servers (edit) > IMAP4 ayarlarını açın. 

Servisimiz TLS ve unencrypted bağlantılar için 143.portu, SSL için 993.portu kullanacak. 

Exchange Server için POP3 ve IMAP4 servisleri varsayılan olarak kapalı gelmektedir. 

İlgili servisleri çalıştırmak için Services (Hizmetler) konsolunu açıp Microsoft Exchange IMAP4 ve Microsoft Exchange IMAP4 Backend servislerini çalıştırıp Startup Type'larını Automatic'e çekin. Böylece sunucunun restart edilmesi durumunda bu servisler otomatik olarak tekrar çalışır hale geleceklerdir. 

Mail Client test işlemleri için DC makinemden yararlanacağım. Bu nedenle DC makineme Microsoft Outlook kurup Control Panel > Mail (Microsoft Outlook) ayarlarını açarak devam ediyorum. 

Ekle butonuna tıklayıp yeni bir profil oluşturun. 

El ile kurulum veya ek sunucu türleri seçeneğini seçin. 

POP veya IMAP seçeneğini seçin ve ilerleyin. 

Ortamımızda vatanci.int domain'i için Active Directory hizmeti kurulu durumda. Exchange Server üzerinde ise vatanci.net domain'i Accepted Domain olarak tanımlı. 

Test için VATANCI\Sedat kullanıcısının mail account'u olan sedat.vatanci@vatanci.net'i ekleyeceğim. 

mail.vatanci.net adresi DNS'te kayıtlı olduğundan isim çözümlemede herhangi bir sorun yaşamayacağız. Gerekli bilgileri girdikten sonra Diğer Ayarlar... butonuna tıklayıp Gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan seçeneğini işaretleyin. 

Gelişmiş sekmesini açıp Gelen sunucusu (IMAP) için 143 numaralı portu, Giden sunucusu (SMTP) için 587 numaralı portu tanımlayın. 

Not: 143 numaralı porttan yapacağınız bağlantının her zaman kriptolu (TLS ile) olmasını istiyorsanız IMAP için bağlantı türünü otomatik olarak değil, STARTTLS olarak yapılandırın. 

Sınama adımlarını başarıyla tamamladık. 



Eğer SSL portunu (993) kullanmak isterseniz ayarlarınızı aşağıdaki gibi yapılandırabilirsiniz. 

SMTP portu için ilgili ayarı otomatikte bırakabilir ya da STARTTLS seçeneğini seçebilirsiniz. SMTP portu olan 587, her zaman STARTTLS ile bağlantı kurar. 

Sonuç: