Windows Server - WSUS Üzerinden Güncelleştirmelerin Yayınlanması #3

 

Merhaba. 

Bu konuda WSUS üzerinden bir güncelleştirmenin nasıl yayınlanabileceğini göstereceğim. 

İlerleyen konularda bu işlemin nasıl otomatikleştirilebileceğini de anlatacağım.

Kurulum aşamasında WSUS'te Windows 10 ürünü için güncelleme sağlayacağımızı belirterek ilerlemiştik. Kurulumdan sonra WSUS makinemiz Windows Update sunucusu üzerinden senkronize olmuş ve güncelleştirme paketlerinin listesini oluşturmuştu. To Do kategorisinde 367 adet güvenlik ve 461 adet kritik güncelleştirmenin Windows Update sunucusunda bulunduğunu ve bu güncelleştirmelerin onayımız için bekletildiği belirtilmekte. 

İsterseniz To Do altından bu güncelleştirmelerin neler olduğu hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Bu konuda KB5001330 numaralı 2021-04 Cumulative Update for Windows 10 20H2 for x64 based Systems isimli güncelleştirme paketini yayınlayacağım. 

Bu işlem için Update Services konsolunun sağ tarafında bulunan Search'e tıklayıp açılan pencere yardımıyla ilgili güncelleştirme paketini bulup approve ediyorum. 



Paketin hangi bilgisayarlara kurulacağını karşınıza gelen Approve Updates penceresinden belirtebilirsiniz. Henüz client'larımız için gruplar oluşturmadığımızdan dolayı tüm bilgisayarları seçip devam edeceğiz. İlerleyen konularda bilgisayar grubu oluşturmayı ve bazı güncelleştirmeleri sadece belirlediğimiz bilgisayarlara approve etmeyi göstereceğim. 

Seçtiğimiz güncelleştirme paketi WSUS makinesine indiriliyor... 

Güncelleştirme paketi indirildikten sonra client'lar bu güncelleştirmeyi alabileceklerdir.