Active Directory - Group Policy'de Modelleme

 

Merhaba. 

Organizational Unit'lere bağladığınız GPO'ların hedef kullanıcıları/sistemleri etkileyip etkilemediklerini test edebilmek için Group Policy üzerinde modelleme yapabilirsiniz. 


Örnek uygulamada, Ortam/Kullanıcılar OU'su içerisinde bulunan account'larla Enterprise isimli makine üzerinde oturum açılırsa hangi poliçelerin uygulayabileceğini test edeceğim. 


Uygulayacağım simülasyon işleminin hangi Security Group'ları kapsayacağını aşağıdaki ekrandan belirleyebilirsiniz. Benim kullanıcılarımın yer aldığı özel bir Security Group bulunmadığından dolayı Authenticated Users ve Everyone ile devam edeceğim. (Security Group'lar ile OU'lar içerisindeki belirli kullanıcıların/bilgisayarların belirli poliçeleri almasını engelleyebilir ya da izin verebilirsiniz. Konuya ilişkin örnek bir uygulamayı ilerleyen zamanlarda gerçekleştirebiliriz.)
Computer tarafı için de aynı şekilde, özel bir Security Group'unuz varsa onu seçebilirsiniz. Security Group kullanmıyorsanız aşağıdaki grupları seçip devam edebilirsiniz. 
WMI filter'larınız varsa ve uygulamak istiyorsanız aşağıdaki ekrandan seçebilirsiniz. 

İşlem tamamlandığında Computer ve User tarafları için hangi poliçelerin uygulanabilir olduklarını gözlemleyebileceksiniz. 

Örneğimizde Software Installer 2 isimli poliçenin uygulanabilir olduğunu gözlemlemiş olduk.