Exchange Server - Mailbox Limitlerinin Ayarlanması

 

Merhaba. 

İhtiyaçlarınız nedeniyle kullanıcı mailbox'ları için belirlenmiş olan kota değerlerini değiştirmeniz gerekebilir. İsterseniz kullanıcı bazlı olarak mailbox kullanım kapasitelerini belirleyebileceğiniz gibi tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde de ayarlar yapabilirsiniz. 

Aşağıdaki örnekte sedatvatanci isimli kullanıcının mailbox'ına ait kota değerlerinin nasıl ayarlanabileceği gösterilmiştir. 

İlgili ayar için; ECP > recipients > (mailbox seçilir) > (edit) > mailbox usage yolunu izleyin.

Customize the quota settings for this mailbox'a ait radio button'a tıklayın ve ihtiyaçlarınıza göre değişiklikler gerçekleştirin. Buradaki ayarlara göz atacak olursak; 

Issue a warning at değerine ulaşmış mailbox için ilgili kullanıcıya sistem tarafından mailbox kotasına yaklaşıldığına dair bir uyarı mail'ı atılır. 

Prohibit send at değerine ulaşmış bir mailbox, e-mail almaya devam eder fakat e-mail gönderemez. 

Prohibit send and receive at değerine ulaşmış bir mailbox, e-mail gönderemez ve e-mail alamaz. 

Silinen e-mail'ların kaç gün sonra tamamen silineceğiyle ilgili ayarda değişiklik yapmak isterseniz sayfanın en altında yer alan Customize the retention settings for this mailbox'a ait radio button'a tıklayın ve yeni bir değer belirleyin. Don't permanently delete items until the database is backed up seçeneğiyle henüz yedeği bulunmayan e-mail'ların kalıcı olarak silinmesini önleyebilirsiniz. 

Eğer tüm kullanıcılarınız için kota değişikliği yapmak istiyorsanız bu kez ilgili değişikliğini Database'ler üzerinde gerçekleştirmeniz gerekecek. 

İlgili ayar ekranına ECP > servers > (Database seçilir) > (edit) > limits yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. 

Burada yapılan değişiklikler tüm kullanıcıları etkileyecektir.