Exchange Server - Outlook Anywhere Konfigürasyonu

Merhaba. 

Outlook Anywhere, Client'larınızın Internet üzerinden Exchange Server kaynaklarına erişmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Yapılandırması oldukça basittir. 

Exchange Admin Center > servers > (edit) > Outlook Anywhere ayarını açın. 

Önerim, External ve Internal bağlantılar için aynı adresleri kullanmanız yönünde olacaktır.  Authentication method olarak NTLM kullanmanız önerilir. 

Virtual Directories ayarlarınızı doğru şekilde yapılandırdığınızı varsayarak ilerleyeceğim. 

İlgili ayarları test etmek için klavyeden CTRL tuşuna basılı iken Outlook simgesine sağ tıklayıp karşınıza gelen ekrandan E-posta Otomatik Yapılandırmasını Sına seçeneğine tıklayın.  

E-posta adresini ve şifresini girerek verileri kontrol edin. 

Not: Bu işlemi Bağlantı Durumu seçeneği ile de kontrol edebilirsiniz. Intranet üzerinden bu testi gerçekleştirmek sizi yanıltacağından Exchange Server'a Internet üzerinden ulaşıp test etmenizi öneririm. Böylece Client'larınızın Firewall tarafında herhangi bir engelleme durumuyla karşılaşıp karşılaşmayacağını da fark etmiş olursunuz. 

Outlook Anywhere konfigürasyonundan önce Virtual Directories'te yer alan Autodiscover (Default Web Site)'ı kontrol etmenizi, buraya Web'den çözümlenebilecek bir domain tanımlamanızı öneririm.