Windows Server - RDS'te Bir Kullanıcının Birden Çok Connection Oluşturmasını Sağlama #10

 

Merhaba. 

Windows Server, varsayılan olarak kullanıcıların sadece 1 connection oluşturmasına izin verir. Herhangi bir nedenden dolayı RDS'te bir kullanıcının birden fazla connection oluşturmasını isteyebilirsiniz. Bu konuda, RDS'te çoklu oturumlara nasıl izin vereceğinizi göstereceğim. 

Öncelikle bu işlem için Session Host'umun GPO'lardan etkilenmesini sağlamam gerekecek. Bu nedenle AD Users and Computers'ta SH1 adında bir OU oluşturup Session Host'umu bu OU'nun içerisine alıyorum. Daha sonra Group Policy konsolunu açıp yeni bir GPO oluşturup bu OU'ya linkliyorum. 
GPO edit ekranından; Computer Configuration > Policies > Administrative Templates > Windows Components > Remote Desktop Services > Remote Desktop Session Host > Connections > Restrict Remote Desktop Services users to a single Remote Desktop Services session ayarını açıp Disabled duruma getiriyorum. Son olarak Session Host makinemin yaptığım bu ayardan anında etkilenmesini sağlamak için ilgili makineye erişip gpupdate /force komutunu veriyorum. 
Artık aynı kullanıcıyla birden çok connection oluşturabilirsiniz. Her bir connection farklı bir ekranı görecektir.