Windows 10 - Otomatik Login

Merhaba. 

Windows'ta kullanıcı oturumunuz için Microsoft hesabınızı kullanıyorsanız, login olabilmeniz için ya online hesabınızın parolasını girmeli ya da daha önceden belirlediğiniz pin koduyla giriş yapmalısınız.

Microsoft, hesap bilgilerinin güvenliği için varsayılan ayarlarla parola/pin olmaksızın giriş yapılmasına izin vermemektedir. Microsoft, parola/pin sayesinde online verilerin güvenliğini sağlamayı amaçlar ancak evinizdeki kişisel bilgisayarınızın yabancı kişiler tarafından kullanılmayacağından eminseniz, Registry'da birkaç ayar yaparak açılışta otomatik login işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu konuda oturum açma işlemi için Microsoft Account kullanılan bir sistem üzerinde otomatik login işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizden bahsedeceğim. 

Öncelikle regedit'e erişiyoruz. 

Aşağıdaki anahtar adresini açıp burada birkaç düzenleme gerçekleştireceğim. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Yeni > Dize Değeri'ne tıklayıp Değer adı olarak DefaultUserName bilgisini giriyorum. Değer verisi olarak MicrosoftAccount\kullanici@domain bigimi bu alanda tanımlıyorum. 

Tekrar Yeni > Dize Değeri'ne tıklayıp Değer adı olarak DefaultPassword bilgisini girip Değer verisi olarak hesabımın şifresini giriyorum. (Burada hesabınızın pin kodunu değil, şifresini girmelisiniz.)

Ve son olarak Yeni > Dize Değeri'ne tıklayıp Değer adı olarak AutoAdminLogon bilgisini girip Değer verisi olarak 1 giriyorum. 

Bilgisayarınız bir sonraki açılışta login ekranında parola/pin gerektirmeden direkt olarak açılacaktır. :)

Windows 10 20H2'de test edilmiştir.