Windows Server - RDS'te User Profile Disks Kullanımı #6

 

Merhaba. 

Bu konuda session-based bir ortamda kullanıcı verilerini User Profile Disk'lerde nasıl barındırabileceğinizi göstereceğim. 

Profil disklerimi sunucu üzerindeki D:\ProfileDisks dizini üzerinde barındıracağım. 

D:\ProfileDisks dizinini oluşturup paylaşıma açıyorum. Sharing permission'da SH1 isimli computerFull Control ile yetkilendiriyorum. 
Aynı ayarı Security permission için de tekrarlıyorum. Böylece domain üzerinde oturum açmış tüm kullanıcılar SH1 üzerinden kendi verilerine erişebilecek ve işlem yapabileceklerdir. 
User Profile Disk'lerin bulunduğu D diskinde yukarıdaki güvenlik ayarlarını yapmanızı öneririm. Aksi halde bağlantı yapan kullanıcılar bu disk üzerinde (fiziksel diskte) dosya/klasör oluşturma iznine sahip olacaklar. 
Mevcut collection'ım üzerinden devam edeceğim. Collection'ın Properties kısmından Tasks > Edit Properties'e tıklıyorum. 
User Profile Disks'te yer alan Enable user profile disks checkbox'ını işaretleyip tüm dataların Profile Disk'lere yazılmasını sağlayacağım. İsterseniz sadece belirli dizinlerin Profile Disk'lerde tutulmasını sağlayabilirsiniz. 
Client'lar üzerinden RDS'a bağlantı yaparak testlerimi gerçekleştiriyorum.
Oluşturulan her bir kopya, aslında template disk'ten oluşturulmaktadır. 
RDS'te yetkilendirdiğiniz kullanıcılar ilk kez uzak masaüstü bağlantısı oturumlarını açtıklarında her biri için bir Profile Disk oluşturulur ve ilgili dizinler bu sanal disklerde saklanır. Böylece kullanıcı verilerinizin daha güvenli bir ortamda tutulmasını sağlamış olursunuz. 
Her bir kullanıcı yalnızca kendi Profile Disk'i üzerinde yetkili olacaktır. Diğer kullanıcıların Profile Disk'lerini görseler bile bu disklere erişemeyecektir.
D diski üzerinde NTFS izinlerine müdahale ettiğimiz için standart kullanıcıların bu diske doğrudan erişimi engellenecektir.