Active Directory - Group Policy Results

 

Merhaba. 

Oluşturduğunuz GPO'ların hangi kullanıcılara/bilgisayarlara etki ettiğini gözlemlemek isterseniz Group Policy konsolu üzerindeki Group Policy Results Wizard'tan yararlanabilirsiniz. 

Aşağıdaki ekrandan hangi bilgisayar için sonuçları raporlamak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Do not display policy settings for the selected computer in the results (display user policy settings only) seçeneğini işaretleyerek sadece kullanıcıyı etkileyen policy'leri görüntüleyebilirsiniz. 
Kullanıcı hesabına ilişkin rapor oluşturmak için aşağıdaki ekrandan kullanıcı hesabı belirleyebilirsiniz. Eğer bilgisayarlara etki eden poliçeleri görüntülemek isterseniz Do not display user policy settings in the results (display computer policy settings only) seçeneğini işaretleyebilirsiniz. 


Oluşturulan raporun Details sekmesinden ilgili bilgisayara ve kullanıcı hesabına etki eden GPO'lar hakkında bilgi edinebilirsiniz.  
Kullanıcı tarafına Software Installer 2 isimli GPO'nun etki ettiğini görmekteyiz. 

İsterseniz, ilgili bilgisayar üzerinden de etki eden GPO'ları öğrenebilirsiniz. 
Bu işlem için makine üzerinde rsop.msc aracını çalıştırabilirsiniz. 
Eğer bilgisayar üzerinde yetkili bir hesapla oturum açarsanız hem Computer'a hem de User'a (o anda açık olan kullanıcı hesabına) etki eden GPO'ları öğrenebilirsiniz. Kısıtlı bir Domain User ile oturum açıp rsop.msc'yi çalıştırtırsanız sadece User Configuration'a etki eden GPO'ları görüntüleyebilirsiniz. 

İsterseniz CMD üzerinden gpresult /r komutuyla da sisteme/kullanıcıya etki eden GPO'lar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yine rsop.msc'de olduğu gibi, sistemi yetkisiz bir Domain User ile kullanıyorsanız sadece User Configuration kısmını görüntüleyebilirsiniz. 
Aşağıdaki resimde ilgili kullanıcıya Software Installer 2 isimli poliçenin etki ettiğini görmektesiniz. 

NOT : Group Policy konsolu üzerinden bir sisteme/kullanıcıya etki eden poliçelerin raporunu oluşturabilmek için local makinelerdeki Windows Firewall'da 135 numaralı portun açılmış olması gerekmektedir.