Server Manager - Sunucuları Gruplandırma


Merhaba. 
Ortamdaki sunucu adeti yüksek olduğunda sunucuların yönetimi de zorlaşacaktır. Böyle bir durumda yönetim için kullanacağınız sunucunun Server Manager konsoluna diğer sunucuları da ekleyerek yönetimi kolaylaştırabilirsiniz.
Örnek olması açısından demo ortamımda File Server'ları içeren bir Server Group oluşturacağım. Server Manager'daki 4 numaralı seçenek olan Create a server group'a tıklıyorum. 
Server group name kısmına File Server'lar yazıp Active Directory sekmesinden sunucuların isimlerini yazarak bu sistemleri gruba dahil ediyorum. 
Ok butonuna tıkladıktan sonra oluşturduğum sunucu grubu Server Manager'da sol tarafta görüntülenecektir. 
Ayrıca bu sistemleri Server Manager'a eklediğim için Dashboard'tan Add Roles and Features'a tıkladığımda sunucu havuzu alanında eklemiş olduğum sistemler de görüntülenecektir. Böylece istediğim sunucuya uzaktan rol ya da özellik yüklemenin önü açılmış olacak. 
İsterseniz oluşturduğunuz server grubu içerisindeki sunuculara sağ tıklayıp çeşitli işlemler gerçekleştirebilirsiniz. 
Not: Server Manager'da oluşturduğunuz server grupları yerel olarak saklanır. Yani buraya eklediğiniz server grupları diğer sunucular üzerinde oluşturulmaz. Bu özellik sadece yönetilebilirliği arttırmak için düşünülmüştür.