Windows 10 - Dosya Paylaşımı

Merhaba. 
Bu konuda Windows 10 bilgisayarınızda bulunan bir dizini network üzerinde nasıl paylaşabileceğinizi göstereceğim.
Öncelikle Başlat > Ayarlar > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Gelişmiş Paylaşım Ayarları'nı açın. Buradan, mevcut ağ profilinizin altında yer alan Ağ bulma ayarını aktif duruma getirin. Böylece LAN içerisinde yer alan diğer sistemler Ağ içerisinde bilgisayarınızı görebilir hale gelecekler.
Daha sonra Tüm Ağlar ayarını genişletip en altta yer alan Parola korumalı paylaşımı kapat seçeneğini işaretleyin. Bu ayar ile paylaşılan dizinler için kimlik doğrulama gerekmeden verilen izinler doğrultusunda erişim mümkün olacaktır.
Basit Paylaşım:
Bir dosya ya da dizini hızlıca paylaşmak istiyorsanız ilgili içeriğe sağ tıklayıp Şuna erişim verin seçeneği altındaki Belirli kişiler seçeneğine tıklayın.
Ekrana gelen pencere üzerindeki kullanıcı alanına Everyone yazıp izin düzeyini isteğinize göre belirleyin. Böylece ağ üzerindeki herkes bu içeriğe verdiğiniz izin düzeyine göre erişim sağlayabilecek.
Paylaş butonuna tıkladığınızda ilgili içeriğin ağ üzerindeki paylaşım konumunu göreceksiniz. Bu yolu e-posta ile ilgili kişilere gönderebilir ya da dizin adresini kopyalayıp farklı yollardan paylaşabilirsiniz.
Gelişmiş Paylaşım:
Bu seçenek ile paylaşılan içerik için yeni isim belirleyebilir, paylaşım dizini olarak daha kısa ve akılda kalıcı adresler belirleyebilirsiniz. Gelişmiş paylaşım ayarları için ilgili içeriğin özelliklerine girip Paylaşım sekmesi altında yer alan Gelişmiş Paylaşım butonuna tıklayın. Karşınıza gelen pencereden İzinler butonuna tıklayıp Everyone için erişim izni düzeyini belirleyin.
Daha sonra Güvenlik sekmesine gelip Everyone kullanıcısı için izinler belirleyin. 
Genellikle Paylaşım sekmesinden Everyone kullanıcısına tam yetki verip, Güvenlik sekmesinden Everyone için erişimin neleri kapsayacağı belirlenir. Böylece bir içeriğin izinlerini gözden geçirmek istediğimizde 2 farklı ayar yerine sadece Güvenlik sekmesindeki erişim izinlerini gözden geçirmek daha sağlıklı olacaktır. Bu şekilde tek bir ayardan hem local hem de ağ paylaşımları için erişim izinlerini yapmış olmaktayız.
İsterseniz bir dosyanın ya da dizinin local'deki adını farklı tutup paylaşım adını değiştirebilirsiniz. Bunun için Gelişmiş paylaşım ekranındaki Paylaşım adı alanında yer alan Ekle butonuna tıklayıp yeni bir paylaşım adı girebilir, daha sonra tekrar paylaşım adı alanında gelip eski adını seçip kaldırabilirsiniz.
Ayrıca eş zamanlı olarak bir paylaşıma max kaç kişinin bağlanabileceğini Kullanıcı sınırı kısmından belirleyebilirsiniz. Client sistemler için bu değer en fazla 20'dir.